Bang Kok
Na een knuffel, een lach en een klein traantje het vliegtuig ingestapt opweg naar een paar heerlijke maanden zien, beleven en genieten!!
Met een kleine vertraging kwamen we aan in Bangkok en na een uur in een taxi (voor starttarrief Amsterdam 7,50!) waren we dan eindelijk bij het hotel!
Allard, volleerd reiziger/goede vriend en tevens baldadige huisgenoot reist de eerste 3,5 weken met mij mee. Heerlijk, want hij kent Thailand dus ik pak zijn mouw vast en hij sleurt mij mee zodat ik alle tijd heb om alle kanten op te kijken!
De hitte, de geuren, de chaos in het verkeer, de beleefdheid van de mensen en de vele eetstalletjes verwelkomen ons! Wauw!
We hebben besloten om de eerste dagen in een Marriott hotel door te brengen zodat we wat kunnen bijkomen van de reis. En dat gaat dus gelijk al mis want we hebben een tijdsverschil van 6 uur en beginnen dus juist 's avonds wat fitter te voelen. Er zit dus niets anders op dan het nachtleven van Bangkok te verkennen...
Een aardige taxi chauffeur vragen we naar de 'nightlife' van Bangkok en hij zet ons vervolgens af bij Nana Plaza.
Tja, wat moet ik daar nou van zeggen! Red light district van Amsterdam is 'En Public' nog zeker netjes te noemen, dit heeft mij toch flink verbaasd! De neon verlichting en harde muziek doen me denken aan de kermis, maar de namen van de barretjes verwijzen naar iets heel anders!
We drinken een paar biertjes en spelen Jackpot met de bardame en als ik naar het toilet vraag wordt voor mij netjes het gordijn opengehouden en moet ik langs 15 halfnaakte Thaise dametjes aangestaard door oude Westerse mannen naar een wc waar mijn slippers verdwijnen in een laagje water. Euhm, wat deed ik hier ook alweer?
**Ik laat jullie trouwens meegenieten van de bijzondere wc's die ik gedurende mijn reis tegen kom, en maak een speciaal mapje ervoor aan!**
Kao San Road is de volgende stop. Voor veel mensen bekend, we vinden hier dan ook mensen vanuit de hele wereld terug! Samen met Zwitsers, Duitsers, Fransen, Nederlanders en heel veel malle Engelsen staan we in een hippe house-tent en bestellen net als de rest dan ook voor het gemak maar een bucket.
In het vliegtuig hebben we The Hangover II gekozen om te zien (de buurvrouw heeft ons een paar keer fronsend aangekeken na een lachsalvo) Wij hebben ons er hevig tegen verzet maar anderen hebben er toch echt Hangover III van gemaakt..!
De rest van het weekend hebben we Bangkok verder verkend. We stonden erg vaak en lang vast in het verkeer, raakten verdwaald in China Town, hebben we onze fiets-afspraak op 2 uur na gemist, wel een longboat tochtje gemaakt en niet te vergeten een paar keer heerlijk gegeten!!
Toch even een kippenvel momentje was een overheerlijke Cosmo cocktail bij de sky bar op de 64e verdieping van het Lebua Hotel!
(foto's hiervan volgen, allard heeft fantastische genomen!)
Om de drukte van de stad te ontvluchten hebben we nu gekozen voor het heerlijke en gezellige Koh Chang! Tassen weer ingepakt (zijn die nou nog zwaarder geworden?) en op naar het strand!!
Liefs