annamaaike.reismee.nl

Australie: Eerste week Sydney

Kleine traantjes op het vliegveld van Bangkok..de gezusters Kort moeten zich opsplitsen na een zeer gezellige tijd in Thailand! In Nederland wachten ongeduldige pax-kast-klanten en een scriptie weer op Froukje en ik moet 7.686.580 m2 gaan ontdekken: Australie!

Na het uitzwaaien van Froukje om 01.30 uur ('s nachts) moest ik wachten tot 07.00 uur totdat ik zelf mocht boarden waarbij slapen in de airco-vrieskou en de harde plastic stoelen op het vliegveld echt niet wou lukken! Maar, mijn gebeden werden verhoord, in het vliegtuig zelf had ik maar liefst 3 stoelen tot mijn beschikking dus heb ik als een roos geslapen!

Aangekomen op het vliegveld in Australie werd ik verwelkomd met een heerlijk australisch accent! Natuurlijk kennen jullie die allemaal van Steve Irwin 'The Crocodile Hunter' of McLeod's Daughters, maar om het in het echt te horen klinkt toch wel even grappig! Of klinkt dat nou als een echte wereldvreemde?

Hoe dan ook, mijn beloofde pick-up van het vliegveld was er niet en na een telefoontje bleek dat die eigenlijk niet meer na 21.00 uur rijden dus moest ik met het openbare vervoer...

Bezweet, moe en een beetje kribbig kwam ik aan op Kings Cross waar mijn lieve vriendinnetje Karen 2 jaar geleden ook haar reis in Australie is begonnen. Kings Cross is het uitgaans district van Sydney en heeft ook een red-light-district. Zigzaggend tussen de dronken schreeuwende Engelsen in korte rokjes, de hoertjes op hoge hakken en nog kortere rokjes en de enorme gigantische woestuitziende klerenkasten genaamd 'security' kwam ik aan bij het hostel die ik op aanraden van Karen had geboekt.

Het was er inderdaad erg gezellig! Ik had een kleine Dorm kamer met twee Maleisische kamergenootjes, er was een gemeenschappelijke keuken en een dakterras. Wel grappig hoe het hier werkt in de hostelkeukens: Omdat Australie erg duur is (lees: ERG ERG duur) wordt er veelal zelf gekookt in potten en pannen die worden aangeboden door het hostel. Ook bakken bestek, borden, bekers en de algemene kruiden mogen gebruikt worden. Wat natuurlijk niet gedeeld wordt zijn de boodschappen en die moet je dus in een tas of zak doen met je naam erop en in een van de koelkasten bewaren.
Iedere ochtend wordt er gratis ontbijt klaargezet en is het dus dringen voor toast met boter en/of jam, melk met cornflakes en oploskoffie. Aan lange tafels tussen de slaperige (katerige) hoofden eet je dus je ontbijt op en kan je makkelijk wat contacten leggen.

De gemiddelde leeftijd van The Funk Backpackerss Hostel was ietswat lager, rond de 19, en het gehalte zuip- en hersenloos gepraat ietswat hoger. (moet gewoon even wennen na het paradijselijke Thailand en hoogstaand praat van mijn lieve zus) Maar ook zoals in Azie wordt je overal voor uitgenodigd en hoor je de beste reisverhalen!

Hoewel het even wennen is in de grote drukke stad heb ik me die eerste dagen erg goed kunnen vermaken met de Maleisische dames. We hebben ons aangesloten bij een wandeltour door het centrum van de stad, hebben vol trots genoten van ons wc bezoek in het wereldberoemde Opera House (goed alternatief voor dure showkaarten), zo goedkoop mogelijk gegeten en gedronken, extra non-backpackers kleren gekocht op Paddy's Market (lijkt haast op Zwarte Markt Beverwijk) en ik ben uitgenodigd door hun om aan te sluiten bij een familie-lunch.

Na drie nachten ben ik toch maar verhuisd naar een ander hostel, HQ Backpackers, op Victoria Street iets verder van de drukke straat maar met gratis WiFi! Want bijna overal moet er betaald worden voor WiFi en ik moet toch echt beginnen met solliciteren!

Dat heb ik dus ook maar de afgelopen dagen gedaan. Het is hier duur zoals ik al zei! Een gesneden brood zoals wij die kennen van de supermarkt kost hier makkelijk 7 dollar, sandwiches bij foodstalls zijn 9 dollar, mijn pannenkoeken voor lunch waren 16 dollar en het duurste: onderdak! Per week betaal je makkelijk 200 dollar (vaak meer) PER WEEK in een hostel met gedeelte slaapkamers en badkamers!

Dus ik heb 2 hele dagen op internet gezeten om mijn CV te versturen. Gelukkig heeft het wel zin, ik had deze week drie sollicitatie gesprekken en kon ik mee met een WWOOFing-baan. Dat is een Willing Work On Organic Farm waarbij je niet wordt betaald maar wel onderdak en eten krijgt.

Ik heb voor nu gekozen voor een Sales baantje en ga morgen met een groep van 20 Sales mensen naar Port Macquarie, 3 uur rijden buiten Sydney. Daar moeten we deur aan deur een nieuw electriciteits bedrijf gaan promoten en verkopen. Hoewel het niet het meest leuke baantje is kan je er goed geld mee verdienen! Ze betalen daarnaast ook nog mijn onderdak dus helemaal ideaal voor mij!

Ik hoop de eerste paar weken zo zoet te zijn met keihard werken en goed geld verdienen zodat ik daarna lekker kan reizen!!

Wel is er wat tijd voor gezelligheid natuurlijk! Karen heeft me via internet voorgesteld aan haar Australische vriendin van een jaar geleden en zat ik gister dus in een gezellig trendy cafe tussen Ozzies die mij het rugby uitlegden, en had ik eindelijk weer een overheerlijk wijntje (na al de biertjes en buckets)!!
Daarnaast kom ik net terug van een gezellige middag en avond met Nienke. Haar heb ik ontmoet in Vietnam en ook zij is de aankomende weken in en om Sydney te vinden! Na een lunch en een kop koffie met uitkijk op een reusachtige cruiseschip zijn we de Harbor Bridge overgelopen. Dit is een reusachtige stalen brug die met het uitzicht op het Opera House, de haven en het Business Ditrict veel is terug te vinden op alle kaarten!
En inderdaad, het uitzicht was geweldig!

Morgen vertrek ik dus voor werk en weet ik niet hoeveel ik nog online zal/kan zijn.

Dus dan wil ik nu toch even van het moment gebruik maken en Karen en Maaike enorm bedanken voor hun hulp, steun en het gebruik maken van hun 'netwerk'! Ook Sanne K. voor haar tips! Jullie zullen wel grijnsen bij het lezen van mijn (toekomstige) avonturen hier met jullie hoofd vol herinneringen ;) Pap heb ik gestoord tijdens werktijd, sorry maar dank! Mam dikke kus ook! Het is zo grappig om met hun voor skype te zitten! Voor beide partijen eerste keer Skype dus dat was wel even erg grappig! En hoe makkelijk!
Meer tips en tops zijn altijd welkom natuurlijk!

En natuurlijk iedereen voor hun lieve woorden via Reismee, facebook of mail! Voor nu de allerliefste groetjes en als afsluiting een paar weetjes:

- Australie wordt ook wel Oz genoemd omdat als je Australie afkort 'Aus' en dit met hun rare accent uitspreekt klinkt het echt als Oz! Simpel eigenlijk!

-Perth noemt men de meest geïsoleerde stad ter wereld (even dichter, de dichtbijzijnde stad Adelaide ligt op zomaar liefst 27OO km afstand)

-Met 53,1 °C is Queensland de recordhouder van de warmste plaats op aarde (dit verklaart ook: er leven het hoogste aantal mensen die lijden aan huidkanker ter wereld)

-Er bestaan een vijftigtal kangoeroesoorten waarvan de grootste tot twee meter haalt en de kleinste niet groter is dan een rat

-Australie qua land oppervlakte bijna 230 keer nederland is

-Sydney ca 4 miljoen inwoners heeft en met 38 deelgemeentes net zo groot is als Gelderland,N Brabant en Utrecht samen

-Australië na ontdekking oorspronkelijk door Engeland werd gebruikt als strafkolonie waar criminelen naartoe moesten. In mei 1787 vertrokken de eerste elf schepen richting Australië met aan boord ongeveer 570 criminelen. (dus mam, ook hier kan je vast aan de bak!)

Lieve groetjes!

Catrien

Wat weer een geweldig leuk en informatief verhaal! Ga zo door en succes met je sales-baan.

karen

Haai meis!! Wat fijn dat de tips (meestal) goed zijn uitgepakt :) dat hostel had ik kunnen weten, maar is ook een ervaring op zich toch :D? Heel veel plezier met je WWOOFiNG! Gaat helemaal goed komen hoor ik al! ;) Je hebt ons en netwerken echt niet nodig :P We zitten hier in NL nu eindelijk ook in bikini in de zon! Belooft hopelijk wat voor de zomer :D
Geniet van Oz meis!! Xxx

lien

we genieten steeds weer van je leuke verhalen.wat een overgang na Thailand! en nu op zoek naar de kangeroes. veel plezier met je nieuwe baan.

Allie

Maaik jij lange nederlandse blondie, wat een heerlijk verhaal weer en het klinkt alsof je helemaal aan het genieten bent daar. net als karen wens ik je heel veel plezier met WOOFING en ben heel benieuwd hoeveel mensen zich door jouw charmante glimlach laten overhalen tot het aansluiten van een of ander krakkemikkig en loche elektrabedrijfje!!!

enjoy xx